Wandelen

De munsterhoeve

Wandelen

in

Limburg

De munsterhoeve

Gelegen aan de voet van de verste uitlopers van de Ardennen en de Eifel is Munstergeleen een waar Mekka voor de wandelaar. Omringd door het Geleenbeekdal en landschapspark de Graven zijn de mogelijkheden onbegrensd. 

Niet voor niets wordt dit gebied doorkruist door pelgrimstochten zoals het Pieterpad en het Jacobspad. 

Speciaal voor wandelaars van deze Pelgrimstochten hebben wij haal-en brengservice van en naar uw etappe. 

Fietsen

De munsterhoeve

Fietsen

in

Limburg

De munsterhoeve

Met de fietsknooppunten kun je vanuit Munstergeleen alle kanten op : mooie vlakke routes naar België en Duitsland of beginnen met een kuitenbijter richting Windraak of Puth? 

Naar Maastricht, het Heuvelland of het uitdagende parcours van de Amstel Gold race.

Dikke banden, dunne banden of trapondersteuning : het kan vanuit de Munsterhoeve. 

Steden

De munsterhoeve
Maastricht
De munsterhoeve
Valkenburg

Shoppen

Ontdekken

Limburg

De munsterhoeve
Sittard markt
De munsterhoeve
Epen

Maastricht 24 km 

Maastricht heeft sinds 1982 een beschermd stadsgezicht en telt 1677 monumenten. Onder de beschermde bouwwerken vallen onder andere de oudste stadspoort van Nederland, de oudste brug van Nederland, twee van de belangrijkste romaanse kerken in Nederland, zeven gotische kerken en kapellen, en een vijftiental kastelen en landhuizen.
www.bezoekmaastricht.nl

Valkenburg 17 km 

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje als middelpunt, met haar rijke toeristische traditie: al meer dan 135 jaar een grote trekpleister. Rondom de indrukwekkende kasteelruïne en boven de eeuwenoude gangenstelsels ligt de charmante, middeleeuwse stadskern vol terrassen en winkeltjes. Omringd door een 5-sterrenlandschap zijn rust en natuur nooit ver weg.

Bezienswaardigheden in Valkenburg

Sittard 4 km

De gezellige historische binnenstad met de markante monumentale bouwwerken, ontvangt je met een hartelijke gastvrijheid. Op het sfeervolle marktplein met de gezellige terrasjes is het heerlijk toeven op zonnige dagen, en bij de vele cafeetjes en restaurants kun je het hele jaar door genieten van het Bourgondische Limburgse leven. De slingerende kleine straatjes blijven je verrassen met hun vele bijzondere en knusse winkeltjes. Sittard staat niet voor niets bekend om haar Bourgondische levenslust. 

http://www.vvvsittard-geleen.nl/te-doen-in-zuid-limburg/hotspots

http://www.vvvsittard-geleen.nl

Epen 34 km 

Midden in het prachtige Zuid-Limburg, vlakbij het drielandenpunt ligt het gezellige dorpje Epen. Dit is een van de meest Zuidelijk gelegen dorpjes van Nederland en het voelt er bijna niet “Hollands aan. Epen staat vooral bekend om zijn geweldige ligging tussen de heuvels, zijn levendigheid en tal van goede restaurants. Daarnaast komen veel bezoekers op dit dorpje af om vanuit hier lange wandel en/of fietstochten te maken. Kortom; Epen Limburg is een heerlijke vakantiebestemming dicht bij huis. 

Tip : boscafé Het Hijgend Hert 

http://www.boscafe.nl

Culinair

De munsterhoeve

Eten en

drinken

Limburg

De munsterhoeve

Tijdens het wandelen of fietsen genieten van een stukje Limburgse vlaai of een lokaal biertje? Kansen genoeg onderweg om op een unieke locatie bij te tanken. Er is volop keuze in onze omgeving. Een café of een sterrenrestaurant, hypermodern of Middeleeuws. 

In Munstergeleen zelf kunt u lunchen en dineren bij Brasserie Abshoven, en bevinden zich een goede snackbar, Grieks en Italiaans restaurant. 

Een leuk cadeau idee is picknick op wielen op iedere gewenste locatie ! 

Ontspannen

De munsterhoeve

Sauna

Welness

Limburg 

De munsterhoeve

Thermae 2000 Valkenburg 

http://thermae.nl

Aquadrome Wellness en sauna

https://aquadroom-wellness.be

 

Evenementen

De munsterhoeve

Wat is er te

doen in 

Limburg

De munsterhoeve

Evenementenagenda 

visitzuidlimburg.nl

Uit tips Limburg 

uittipslimburg.nl

Festivals en evenementen 

uitzinnig.nl

Visit Noord Limburg 

visitnoordlimburg.nl